ePLANET

Governança per a la Transició Energètica

El projecte ePLANET (2021-2024) pretén impulsar la transició energètica a través d‘un nou model de governança de grup, basada en un marc digital per a compartir i harmonitzar informació.

Objectiu

L‘objectiu general del projecte ePLANET és desenvolupar i implementar una metodologia per millorar i facilitar la governança de les entitats públiques a diferents nivells de transició energètica, i l‘adopció coordinada de mesures (MTE) per tal d‘assolir els objectius europeus de sostenibilitat.

En particular, ePLANET elaborarà un seguit d’eines per tal que el sector públic pugui millorar la presa de decisions i l‘elaboració de polítiques, facilitant l‘adopció de nous i millors plans d‘acció, la implementació de mesures de transició energètica (MTE) i accions que fomentin l’intercanvi d’informació tant a nivell vertical com horitzontal.

El projecte ePLANET té una durada de 3 anys, durant els quals desenvoluparà una prova de concepte en tres regions pilot: Girona a Catalunya, l‘illa de Creta a Grècia i la regió de Zlín a la República Txeca.

El projecte compta amb un consorci de 10 organitzacions europees de 6 països diferents (Catalunya, Alemanya, República Txeca, Bèlgica, Grècia i França), incloent el Centre Internacional de Mètodes Numèrics i Estadístics (CIMNE, UPC), l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), la Diputació de Girona (DDGI), la Federació d’Agències d’Energia Europees (FEDARENE) o l’associació de ciutats ICLEI-Europe, entre altres.